vrijdag 21 oktober 2011

Roos van Acker 'Mag ik u kussen' @ Vlaamse Babes



'Ik verleid meestal zelf.' De drie mannen die Roos van Acker moeten veroveren in Mag ik u kussen? zijn gewaarschuwd.

Na Maaike Cafmeyer en Kathleen Van Brempt is het in de verleidingsshow van Bart Peeters de beurt aan Vlaamse Babe Roos van Acker (32) van VT4. Zij wordt het hof gemaakt door Pieter Embrechts, Philippe Geubels en Peter Van den Begin. Vooral die laatste naam stemt haar vrolijk. 'Ik ben stiekem een beetje fan van Peter.'

Lang geleden dat iemand je verleid heeft?

Roos van Acker: 'Verschrikkelijk lang. Een jaar of drie, vier. Ik vind het nochtans fijn verleid te worden zoals in dit programma. Met woorden, bedoel ik. Ik denk dat het nog weinig op die manier gebeurt.'

Welke fouten maken mannen die jou willen inpakken?

'Op feestjes gebeurt het wel eens dat ze me niet durven benaderen. Tenzij ze wat gedronken hebben en er niet veel zinnigs meer uitkomt. Soms blijven ze een beetje rond me draaien en worden ze handtastelijk. Daar heb ik een hekel aan. Ik heb het ook niet altijd door dat iemand me probeert te verleiden.'

Denk je dat mannen bang zijn van jou?

'Ik denk dat er misschien een drempel is omdat ik op tv kom, maar angst?'

Omdat je zo fel uit je ogen kunt kijken?

'Ik heb al gehoord dat ik streng kan kijken. Mensen kunnen soms niet goed inschatten wat ik met mijn blik bedoel. Maar het zijn gewoon mijn ogen, ik ben ermee geboren.' (lacht) Bestaan er misverstanden over jou? Dat je een wilde vrouw bent die altijd avontuur nodig heeft?

'Dat is wat de mensen op tv zien. Er is natuurlijk meer. Maar op feestjes ben ik best avontuurlijk.'

Bestaat er zoiets als een verleidingskunst?
'Ik ben meestal zelf de persoon die verleidt. Ik merk dat mannen daar soms van schrikken. Ik ben een beetje een jager.'

Ben je op jacht?
'Of ik vrijgezel ben? Ja, maar dat is geen sollicitatie. Het was in ieder geval fijn om aan dit programma mee te doen. Het smaakt naar nog.'

Maandagavond zendt Canvas de derde aflevering van 'Mag ik u Kussen?' uit, een verleidingsshow waarin drie mannen strijden om het hart van één vrouw. Slechts gewapend met hun allermooiste woorden. De vrouw is hun enige waardemeter. Zij beslist wie in haar gratie valt en wie een loser is. En de inzet is niet min: de man die de vrouw het meest charmeert, mag haar op het einde kussen. De presentator van het programma is Bart Peeters, voor de gelegenheid half man, half vrouw.

Dit zijn de hoofdrolspelers van de derde aflevering:
Drie mannen
De drie mannen zijn acteur en zanger Pieter Embrechts, acteur Peter Van den Begin en stand-up comedian Philippe Geubels. In vijf spelrondes richten zij hun beste verbale pijlen op een bekoorlijke en klassevolle vrouw.

Voor Pieter Embrechts is het zijn tweede doortocht in 'Mag ik u Kussen?' In de eerste aflevering miste hij op een haar na een kus van Maaike Cafmeyer. Deze keer krijgt hij dus concurrentie van de grote Peter Van den Begin, een man die weet wat een vrouw wil – hij is er namelijk zelf geregeld één – en de kleine Philippe Geubels, die als schijnbare schlemiel wel eens verrassend uit de hoek zou kunnen komen.

Eén vrouw
De vrouw hunner dromen is tv- en radiopresentatrice Roos van Acker, al tien jaar een droom van een flink deel van mannelijk Vlaanderen. Roos is verslaafd aan correct en verheven taalgebruik en wil alleen daarmee verleid worden.

Philippe Geubels zorgde voor de sensatie tijdens het Canvas-programma 'Mag ik u kussen'. De populaire Antwerpse standup-comedian kwam als 'loser' uit de bus. Maar dat kon hem niet deren. Na het finalespel tussen Pieter Embrechts en Peter van Den Begin kwam hij op zijn kousenvoeten naar Roos van Acker toe en stelde hij de vraag :"Roos, mag ik u kussen?" Roos kon haar lach amper dwingen: "Je zit niet in de finale, man ... "

"Ach, Roos, laten we eens lekker gek doen." En dat moet je tegen deze dame niet zeggen. Prompt kreeg Philippe Geubels een dikke smakkerd van Roos van Acker. Op slinkse wijze is de gewezen Colruyt-man de winnaar van de derde uitzending van Mag ik u kussen?

donderdag 6 oktober 2011

Kim Clijsters op Comeback persconferentie @ Vlaamse Babes



Comeback voor Kim Clijsters!!

Belgische tennisliefhebbers, Kim Clijsters heeft op een persconferentie aangekondigd dat ze terug in het tenniscircuit stapt en 'wild cards' heeft aangevraagd voor de toernooien van Cincinnati, Toronto en de US. Open.

In mei speelt ze demonstratiewedstrijden op Wimbledon met Steffi Graf, André Agassi en Tim Henman. Op een persconferentie zei Vlaamse Babe Kim Clijsters dat ze nog niet weet wat ze na de U.S. Open zal doen. "Ik beschouw het als een tweede carrière, niet als een comeback. Ik zit nu immers in een heel andere situatie waarin een dag niet 24u rond tennis draait. We zullen wel ondervinden hoe ik zelf, mijn dochtertje Jada en de rest van mijn omgeving hierop zal reageren."

Op 11 augustus 2003 bereikte Kim Clijsters als eerste Belgische de nummer één op de wereldranglijst. In haar rijkgevulde carrière won ze één Grand Slamtoernooi, de U.S. Open.

Kim Clijsters heeft donderdag tijdens een persconferentie bekend gemaakt terug te keren in het professionele tenniscircuit. De 26-jarige Belgische had eerder laten weten enkele exhibitiewedstrijden te gaan spelen, maar wil nu ook weer gaan deelnemen aan toernooien. Ze heeft een wildcard aangevraagd voor de US Open, die eind augustus wordt afgewerkt.

Kim Clijsters heeft het besluit om terug te keren vooral gebasseerd op plezier en de uitdaging. ‘Ik kijk er naar uit. Ben erg benieuwd of het zal lukken. Ik train nu bijna zes dagen per week en dat gaat heel goed.’ Wel plaatst de Belgische een kanttekening bij haar rentree. ‘Het zal niet meer dezelfde carrière zijn als voordien. Mijn leven is erg veranderd. Ik ben moeder geworden en ben getrouwd. Ik zal meer voor het plezier spelen.'

Kim Clijsters debuteerde in 1999 als prof. Na twee jaar reikte ze, als eerste Belgische, tot de finale Roland Garros. Ze verloor echter nipt. In 2003 en 2004 haalde ze (wederom) de eindstrijd van het Frans open én de Australian Open. In beide finales moest ze haar meerdere erkennen in haar opponenten. In 2005 was Clijsters eindelijk succesvol op een Grand Slam en won ze door Mary Pierce te verslaan de US Open.

De rechtshandige Belgische sprokkelde gedurende haar carrière een kleine vijftien miljoen dollar aan prijzengeld bijeen en won 45 titels (enkelspel en dubbelspel bij elkaar gerekend). Clijsters, die in augustus 2003 de eerste plek op de WTA-ranking bemachtigde, speelde in 2007 in Warschau haar laatste WTA-toernooi. Ze besloot na veelvuldig blessureleed op 23-jarige al te stoppen met professioneel tennis. Nu bijna twee jaar later kunnen we de Belgische dus weer verwelkomen in het profcircuit.

Kim Clijsters maakt nog dit seizoen haar rentree op de WTA-Tour. De 25-jarige Belgische tennisster maakte vandaag in Bree op een drukbezochte persconferentie bekend dat zij de WTA-toernooien van Cincinatti, Torronto wil gaan spelen met als uiteindelijke doel de US Open van 2009.

Ze won het Grandslam toernooi al in 2005. 'Het zal niet meer dezelfde carrière zijn als voordien', aldus Clijsters. 'Mijn leven is erg veranderd. Ik ben moeder geworden en ben getrouwd. Ik zal meer voor het plezier spelen.' Clijsters zei vooral benieuwd te zijn of ze het niveau nog aankan, die uitdaging gaf de doorslag bij de beslissing terug te keren.

Ter voorbereiding speelt Kim Clijsters ook een aantal demonstratiewedstrijden. Aan de vooravond van de Ordina Open in juni speelt ze een vriendschappelijk potje tegen Michaëlla Krajicek. Ook zal zij het nieuwe centercourt van Wimbledon inwijden in een dubbel met Steffi Graf, Andre Agassi en Tim Henman.

Kim Clijsters stopte in mei 2007 met proftennis om zich te kunnen richten op haar privé-leven. Ze trouwde met de Amerikaanse basketballer Brian Lynch en kreeg een dochtertje. De sympathieke Clijsters was in haar vorige carrière naast Justine Henin lange tijd het boegbeeld van het Belgische tennis. Ze won in 2005 de US Open en haalde finales op Wimbledon, de Australian Open en Roland Garros. Daarnaast pakte Kim Clijsters nog 33 WTA-titels en haalde ze met België de Fed Cup binnen. Op 11 augustus 2003 mocht ze zich de nummer één van de wereld noemen.